ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη – 29 νέες μολύνσεις

EUROKINISSI/ΙΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδική παραμένει η πορεία καταγραφής νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κρήτη με χαρακτηριστικό τον εντοπισμό μαζικών εστιών σε διάφορες περιοχές του νησιού. Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την καταγραφή 29 νέων μολύνσεων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από τα  721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), που ανακοινώθηκαν πανελλαδικά 11 καταγράφηκαν στο Λασίθι, 8 στο Ρέθυμνο, 7 στα Χανιά και 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 

Σε ό,τι αφορά το Λασίθι πιθανολογείται πως πρόκειται για τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα καταγραφής των γνωστών 37 κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Παλαίκαστρο Σητείας, το οποίο από την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου παραμένει σε αυστηρό τοπικό lockdown για δέκα μέρες. 

Ωστόσο, μια νέα εστία 8 κρουσμάτων καταγράφηκε σε χωριό του Ρεθύμνου μετά από οικογενειακή γιορτή στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 άτομα.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο Δημοτικό Γηροκομείο Ρεθύμνου όπου μετά τα αρχικά 12 κρούσματα σε εργαζόμενους και τρόφιμους προστέθηκαν ακόμα 5 νέες μολύνσεις ενώ ήδη μια 90χρονη γυναίκα που διέμενε στο γηροκομείο έχει χάσει τη ζωή της.

 


Source link

Kατηγορίες