ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – κορωνοϊός: Υψηλοί τόνοι από Δήμαρχο

Με αυστηρούς τόνους αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλη απογόητευση, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, με φόντο τη νέα εστία κορωνοϊού στο Γεράνι του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και εκείνη στην Αμνάτο, μετά από οικογενειακή γιορτή. 

Η ανησυχία είναι εύλογή στους κατοίκους καθώς μέχρι στιγμής, 6 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στόν ιό.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, όσον αφορά στην περίπτωση της Αμνάτου, τα κρούσματα δεν προυπήρχαν αλλά εμφανίστηκαν μετά την επίσκεψη τεσσάρων ατόμων στην περιοχή που θέλησαν να δουν τους γονείς τους. “Από κει και πέρα, δεν έχει υπάρξει διασπορά του ιού ούτε έχει προκύψει κάποιο θετικό δείγμα από την ιχνηλάτηση των επαφών που έγινε, σημειώνει ο Δήμαρχος.

Αναφορικά με το Γεράνι ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως εκεί υπάρχει θέμα. Έχουμε να κάνουμε με δύο οικογένειες εκ των οποίων η μία είναι τελείως ασυμπτωματική. Η γιαγιά της οικογένειας, 96 ετών, πήγε στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και εκεί έγινε γνωστό ότι είναι θετική στον κορωνοϊό” δήλωσε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας πως θετικοί στον ιό είναι και η κόρη της αλλά και ο εγγονός της. Η δεύτερη οικογένεια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έχει να κάνει πάλι με ηλικιωμένο άνθρωπος του οποίου και η κόρη αλλά και ο εγγονός, είναι θετικοί στον ιό.

Ευθύνες σε νέους και Αστυνομία

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του για τον ιό λέγοντας πως “η νόσος κυκλοφορεί με ασυμπτωματικότητα οπότε δεν καταλαβαίνουμε εύκολα κάτι” και έστειλε αυστηρό μήνυμα στη νεολαία λέγοντας “εκείνοι κουβαλούν τον ιό και όχι η 96χρονη γιαγιά και ο 91χρονος παππούς”.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου σχολίασε επίσης την κατάσταση που επικρατεί στην ενδοχώρα της Κρήτης τονίζοντας πως “η ενδοχώρα και τα χωριά συμπεριφέρονται σαν να μην ξέροην τι συμβαίνει περιφρονώντας τους κινδύνους. Το λέω ευθέως ότι αυτό είναι ευθύνη της Αστυνομίας που είδε τα πράγματα ασύδωτα σε όλα τα χωριά της Κρήτης. Τα καφενεία ανοιχτά, οι παρέες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς κανέναν φόβο.”

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως οι δύο οικογένειες που βρέθηκαν θετικές βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν γινεί γνωστά τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών τους. “Η μόνη ασφαλής μέθοδος προστασίας είναι η καραντίνα και να φοράμει τη μάσκα μας. Δεν χρειάζονται τα κολλητηλίκια ούτε οι κούπες, ούτε οι παρέες αλλά ούτε και οι ψευτονταρσίες γιατί τελικά έτσι “σκοτώνουμε” την γιαγιά και τον παππού“.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Με σοβαρά τραύματα στο ΠΑΓΝΗ ο ανήλικος

Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε καρφώνοντας το μαχαίρι στο λαιμό του

Κρήτη: Ανοικτό μπαρ και μάζωξη σε σπίτι, αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ


Source link

Kατηγορίες