ΚΡΗΤΗ

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ από ξενοδοχοϋπαλλήλους για το επίδομα

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ, τηρώντας τα υγεινομικά πρωτόκολλα, πραγματοποίησαν σήμερα ξενοδοχοϋπάλληλοι και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, λέγοντας “φτάνει πια” και ζητώντας να πληρωθούν άμεσα τα επιδόματα ανεργίας.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι περιμένουν χρήματα από τον Νοέμβριο, οπότε και έκαναν τις αιτήσεις τους μετά την καλοκαιρινή σεζόν και έκτοτε περιμένουν τα χρήματα, που όμως δεν έρχονται.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος παραδέχθηκε το πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής των χρημάτων, το οποίο απέδωσε στο λιγοστό, λόγω κορωνοϊού και μέτρων, προσωπικού του οργανισμού.

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα όπου έχει τακτοποιηθεί πάνω από το 80% των αιτήσεων, στο Ηράκλειο παρατηρήθηκε σημαντική καθυστέρηση, γι’ αυτό κι ελήφθησαν έκτακτα μέτρα με τη διεκπεραίωση του συνόλου σχεδόν των αιτήσεων από άλλες υπηρεσίες!

Ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών, κατατέθηκαν 110.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μέσα λίγες ημέρες, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι αιτήσεις κατατίθεντο σταδιακά.

Αναγνώρισε το πρόβλημα και εκτίμησε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα χρήματα θα καταβληθούν, αν όλα πάνε καλά, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη – κορωνοϊός: Στο Ηράκλειο μία νέα παρτίδα εμβολίων

Ανοίγει από τη Δευτέρα η αγορά με click in shop και click away


Source link

Kατηγορίες