ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ.Γιώργος Καρανίκας σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και το Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Καρανίκας μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαθανάση όπου τέθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχει πληγεί από την πανδημία.

Το λιανεμπόριο αποτελεί ένα σημαντικός τομέας της Ελληνικής οικονομίας είπε και αυτό το γνωρίσουν οι υπουργοί αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το υγειονομικό κομμάτι όπως του δήλωσαν οι υπουργοί.

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι δεν υπάρχει σκέψη να ανοίξουν καταστήματα ανά περιφέρεια παρά το αίτημα των εμπόρων της Κρήτης και ότι από τη Δευτέρα εάν το επιτρέψουν οι λοιμωξιολόγοι θα ξεκινήσει σταδιακά να ανοίξει η αγορά.

Αρχικά,ανακοίνωσε ο κ. Καρανίκας θα ανοίξουν τα καταστήματα ένδυσης υπόδησης και κοσμηματοπωλεία  με τη μέθοδο του click in shop δηλ επίσκεψη καταναλωτών για αγορές μέσα στο κατάστημα κάτι που αποδέχτηκαν οι υπουργοί.Εμείς αυτό ζητήσαμε σε πρώτη φάση όπως είπε.

Κλειστά θα παραμείνουν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κομμωτήρια και τα υπόλοιπα καταστήματα.Υπάρχουν όμως σκέψεις για άνοιγμα και άλλων καταστημάτων με τη μέθοδο click away.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέλυσε τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργεί στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις η παράταση του lockdown, καθώς μετά την απώλεια του εορταστικού τζίρου χάνονται και οι πωλήσεις των εκπτώσεων στις οποίες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για κάποιες ανάσες ρευστότητας.

Διαβάστε επίσης:

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ από ξενοδοχοϋπαλλήλους για το επίδομα – Στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής

Κρήτη – κορωνοϊός: Στο Ηράκλειο μία νέα παρτίδα εμβολίων

 

 


Source link

Kατηγορίες