ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Εντατικοποίηση ελέγχων για αποφυγή συνωστισμού ζητούν οι εμπορικοί σύλλογοι

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

Την εντατικοποίηση των ελέγχων όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και συνωστισμός, ούτως ώστε να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, ζητά από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή που στάλθηκε προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και της Δημοτικές Αστυνομίες της Κρήτης, το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Οι εμπορικοί σύλλογοι τονίζουν ότι κυρίως στις πολυεθνικές και στα πολυκαταστήματα παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός, και ζητούν τις ανάλογες ενέργειες από την αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξουν αφορμές γι ένα νέο lockdown στο λιανεμπόριο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια προς την Κυβέρνηση ζητούσε μήνες τώρα να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα στη Κρήτη από 150 τ.μ και κάτω, με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με δεδομένο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί μας ήταν πολύ χαμηλό.

Το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, όπου και στην περιφέρεια της Κρήτης δυστυχώς παρατηρείται πολύ μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές έξω από αυτά τα καταστήματα, με εικόνες που να μη θυμίζουν σε τίποτα ότι διανύουμε περίοδο περιοριστικών μέτρων και πανδημίας.

Οι εικόνες αυτές δεν παύουν να είναι εξόχως ανησυχητικές και να  προβληματίζουν και εμάς, ότι εάν κάτι πάει στραβά και το επιδημιολογικό φορτίο αρχίζει να αυξάνεται, ένα νέο lockdown θα είναι καταστροφικό και θα οδηγήσει σε αμέτρητα λουκέτα πολλές επιχειρήσεις της Κρήτης.

Προτρέπουμε τους καταναλωτές και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που συνωστίζονται σε αυτά τα καταστήματα, επιλέγοντας αυτά και όχι τις ντόπιες επιχειρήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας.

Ζητάμε επίσης από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και τις Δημοτικές Αστυνομίες της Κρήτης, να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και συνωστισμός, ούτως ώστε να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, προς αποφυγή ενός νέου lockdown, που θα είναι και η καταστροφή μας».


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Kατηγορίες