ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 41 τα νέα κρούσματα, στο επίκεντρο το Ηράκλειο

Παραμένουν αυξημένα τα κρούσματα στο Ηράκλειο – Ανησυχία για τα πολλά κρούσματα και την αύξηση στις νοσηλείες.

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ,σ την Κρήτη εντοπίστηκαν 41 νέα κρούσματα του κορονοϊού ενώ για μία ακόμη ημέρα τα περισσότερα νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 22 νέα κρούσματα στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι, 9 στο Ρέθυμνο, και 9 στα Χανιά.

Παράλληλα, ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση στον νομό Ηρακλείου καθώς σε δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Ηρακλείου», ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι «με μετριοπαθείς υπολογισμούς, στην Κρήτη υπάρχουν 1000-1500 ενεργά κρούσματα, χωρίς να μετράμε αυτούς που είναι ασυμπτωματικοί, ενώ στο Ηράκλειο βρίσκονται τα 800-1200 από αυτά».

Μάλιστα επισήμανε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα θα είναι πολύ δύσκολη για την Κρήτη και ιδιαιτέρως για το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα στην Κρήτη καταγράφηκαν έξι θάνατοι από κορονοϊό ενώ σήμερα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία του νησιού έφτασαν τις 92 (με τους 62 από αυτους να νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου).

Ξεπέρασαν τις 50.000 οι εμβολιασμοί

Στην Κρήτη από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί 52.493 εμβολιασμοί, τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης δόσης.

Αναλυτικά:

  • 22.414 εμβολιασμοί στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου
  • 14.894 στην περιφερειακή ενότητα Χανίων
  • 8.806 στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, και
  • 6.379 στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου

Source link

Kατηγορίες