ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με τα νέα μέτρα

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση φέρνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην Κρήτη.

Με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη, τα λύκεια σε όλη την Κρήτη, καθώς σταματούν τα δια ζώσης μαθήματα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου η οποία εντάσσεται πλέον σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια στις Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους (Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω του κορονοϊού στην Κρήτη).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για τα νηπιαγωγεία το ωράριο τηλεκπαίδευσης είναι 14.10 έως 16.20. Για τα δημοτικά σχολεία το ωράριο τηλεκπαίδευσης είναι 14.10 έως 17.20. Για το διάστημα αυτό, τόσο τα νηπιαγωγεία όσο και τα δημοτικά θα λειτουργούν με το ήδη καταρτισμένο πρόγραμμα.

Ως προς τις εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2021-2022:

  • Προς το παρόν, για την εγγραφή μαθητών στην Α’ τάξη, η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail. Για διευκρινήσεις συστήνεται η επικοινωνία με την αντίστοιχη σχολική μονάδα.
  • Οι εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Source link

Kατηγορίες