ΚΡΗΤΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ: “Στο μικροσκόπιο” πλέον η Κρήτη

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μπαίνει η Κρήτη που το τελευταίο διάστημα έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων ενώ, όπως έχει γράψει η «Π», η βρετανική μετάλλαξη κάνει πάρτι. Παράλληλα, ανησυχητική είναι η εικόνα από τα νοσοκομεία του νησιού, χθες καταγράψαμε ρεκόρ νοσηλειών, οι ασθενείς με κοροναϊό έφτασαν τους 94!

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 69 κρούσματα στην Κρήτη,  40 στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,  16 στην περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και 13 στην περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Στο Λασίθι, δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα.

Χθες, ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε πως περιοχές, όπως είναι η Κρήτη, εντείνουν την ανησυχία των ειδικών και ο λόγος είναι πως η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στο νησί.

Ο ίδιος θεωρεί πως στην χώρα μας δεν είμαστε στο ζενίθ του τρίτου κύματος, ωστόσο, στην Αττική φαίνεται πως έχουμε κορύφωση.

Όσο αφορά στην Κρήτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των κρουσμάτων που, ούτως ή άλλως, είναι υψηλός, λόγω της μετάλλαξης, περιμένουμε ταχεία διασπορά του ιού στην κοινότητα, αφού η μεταδοτικότητα είναι 30% πλέον.

Το ίδιο είχε επισημάνει στην «Π» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, όπως είχε πει η μεταδοτικότητα είναι υψηλή, όμως, η μετάλλαξη δεν είναι πιο «φονική», όπως πιστεύεται.

Η εικόνα της Κρήτης επιβεβαιώνει και τις προβλέψεις του καθηγητή Νίκου Τζανάκη, ο οποίος είχε εκτιμήσει την πορεία των κρουσμάτων, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.

Αυξήθηκε χθες ο αριθμός των ασθενών με κοροναϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού. Συνολικά, έχουμε 94 ασθενείς, 15 διασωληνωμένους.

Αναλυτικά,    35 ασθενείς νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ εκ των οποίων οι έξι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ-covid,     31 στο Βενιζέλειο με πέντε από αυτούς διασωληνωμένους, δώδεκα το νοσοκομείο Χανίων , οι δύο βρίσκονται διασωληνωμένοι στην Εντατική,    13 στο Ρέθυμνο με έναν διασωληνωμένο ασθενή, τρεις στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με έναν ασθενή διασωληνωμένο στη ΜΕΘ- covid. Τα νοσοκομεία Σητείας, Ιεράπετρας και Νεάπολης στο Λασίθι παραμένουν covid free.

 


Source link

Kατηγορίες