ΚΡΗΤΗ

κορωνοϊός: “Βροχή” έπεσαν τα τριακοσάρια

Σφοδρές αντιδράσεις στην Κρήτη για την απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών” που προγραμματίζει από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά εκδήλωση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές προκειμένου να τιμήσουν την επιχείρηση “Ερμής” που ήταν η κωδική ονομασία των Ναζί για την κατάληψη της Κρήτης.

Μάλιστα, για να θολώσουν τα νερά, έχουν προσκαλέσει και άλλες χώρες που συμμετείχαν στην Μάχη της Κρήτης και αποτελούσαν τα συμμαχικά στρατεύματα.

Με το θέμα που προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση ασχολήθηκε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, με τους ακροατές του σταθμού να εκφράζουν οργή για τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση.

Οι αρχές της Κρήτης δήλωσαν άγνοια για την προκλητική εκδήλωση και αναρωτήθηκαν από που έχει δοθεί άδεια, εάν έχει δοθεί, για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε, το μέρος που είχε αποτελέσει το θέατρο των επιχειρήσεων την εποχή της Μάχης της Κρήτης.

 

  • Αρνανουτάκης: “Δεν μπορεί να γίνει η εκδήλωση και δεν θα γίνει”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη εξέφρασε την έκπληξή του για το σχεδιασμό της εκδήλωσης και διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για προσβολή για την Κρήτη.

“Η εκδήλωση δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει” τόνισε με αποφασιστικότητα ο κ.Αρναουτάκης.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και σε κάθε περίπτωση έχει ζητήσει να μιλήσει με τον υπουργό Άμυνας κο. Παναγιωτόπουλο για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

 

  • “Προσβάλουν τους νεκρούς της Κρήτης”

Στο Ράδιο Κρήτη μίλησαν και Βουλευτές όπως οι κ. Βαρδάκης, Μαμουλάκης, Κεγκέρογλου αλλά και δήμαρχοι οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και δήλωσαν ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλει τους νεκρούς του νησιού στη Μάχη της Κρήτης και την περίοδο της κατοχής.

Επίσης, πήραν θέση και καθηγητές Πανεπιστημίου όπως ο κ. Δημήτρης Ξενάκης που αναφέρθηκε και στην πρόκληση με τον καθηγητή Ρίχτερ, και ιστορικοί όπως ο Αντώνης Σανουδάκης, τονίζοντας ότι μια τέτοια εκδήλωση αποτελεί πρόκληση και προσβάλλει όσους πολέμησαν τους γερμανούς ναζί.

Επίσης, την αντίδρασή τους εξέφρασαν επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού συμβουλίου όπως ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

 

  • Αντίδραση και από τα Χανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Γιάννης Μαλανδράκης, πληροφορήθηκε από το Ράδιο Κρήτη για την εκδήλωση στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το Μάλεμε, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί την πραγματοποίησή της ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κος Νίκος Καλογερής, επεσήμανε ότι δεν έχει δώσει καμία άδεια, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε μια τέτοια πρόκληση.

 

  • Α.Συγγελάκης: Οι Κρητικοί να είναι σε επαγρύπνηση

Το σοβαρό θέμα σχολίασε ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό καλώντας το Υπουργείο Εξωτερικών και συνολικά την κυβέρνηση, τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους της περιοχής να παρέμβουν άμεσα και τους Κρητικούς να είναι σε επαγρύπνιση

Η εκδήλωση που προγραμματίζεται περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: “Καπετανιλίκια” και άγνοια για τα rapid test – Τι υποστηρίζει ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ

Κρήτη: Αγωνία για τις επιδοτήσεις – Καθυστερεί η ενεργοποίηση

 

 

 


Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό