ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη για το μεταναστευτικό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην Κρήτη για το μεταναστευτικό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Επίσκεψη σε Χανιά και Γαύδο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης με αφορμή τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ο κ. Καιρίδης ξεκίνησε τις επαφές του με τους τοπικούς φορείς από τα Χανιά, όπου αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης. Ο υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη και στελέχη του υπουργείου και του λιμενικού, ενώ στη σύσκεψη συμμετέχουν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι βουλευτές του νομού Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Σέβη Βολουδάκη και αντιδήμαρχοι αρμόδιοι στα θέματα φιλοξενίας των μεταναστών.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, προέκυψε στο παρά πέντε της καθόδου του υπουργού στην Κρήτη και μετά από πιέσεις του κ. Σημανδηράκη, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός περιελάβανε επίσκεψη μόνο στην Γαύδο, όμως ο δήμαρχος Χανίων, όπως έγραψε το Creta24, επέμεινε καθώς θεωρούσε σημαντική την συγκεκριμένη συνάντηση προκειμένου ο κ. Καιρίδης να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ανάγκες που υπάρχουν στο δήμο Χανίων, ο οποίος καλείται να φιλοξενεί τους μετανάστες που εντοπίζονται όχι μόνο στα νότια παράλια του νομού (ορισμένες φορές και σε αυτά του Ρεθύμνου), αλλά και τη Γαύδο.

Στη συνέχεια ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα βρεθεί στη Γαύδο, ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί και λίγο πριν την άφιξη του υπουργού στα Χανιά, μια νέα «καραβιά» μεταναστών μεταφέρθηκε, μετά από επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Παλαιόχωρας, στις κατασκηνώσεις του Καλαθά.

Όπως είχε γράψει το Creta24, oι φορείς του νησιού αναμένεται να ζητήσουν από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου εγγυήσεις αλλά και συγκεκριμένα μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι η Κρήτη δεν θα γίνει “hot spot” παράνομης μετανάστευσης.

Περιφέρεια, Δήμοι, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Λιμενικό, ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ και εθελοντικές οργανώσεις του νησιού έχουν διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο και αναμένεται να ζητήσουν απαντήσεις για τo μεταναστευτικό και την ετοιμότητα του μηχανισμού διαχείρισης και παρεμβάσεις τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Το άρθρο “Στην Κρήτη για το μεταναστευτικό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24


Source link

Kατηγορίες