ΚΡΗΤΗ

Γ.Σταματάκης «Θερμοκρασίες με 18αρια το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και 30αρια από την Τρίτη»

Γ.Σταματάκης «Θερμοκρασίες με 18αρια το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και 30αρια από την Τρίτη»

Για υψηλές θερμοκρασίες από την επόμενη εβδομάδα αλλά και για πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάνει ωστόσο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, μίλησε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο  διαχειριστής του Forecast Weather Greece Γιάννης Σταματάκης.

Για τα καιρικά φαινόμενα που θα δούμε το Σαββατοκύριακο κι αν αυτά θα είναι τόσο έντονα για να κινητοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό, ο κ. Σταματάκης αναφέρει: «Σε περιοχές Θεσσαλίας, ανατολικής Θεσσαλίας, Βόρειας Ανατολικής Εύβοιας, Σποράδες και Βορειοανατολικό κι Ανατολικό Αιγαίο, φαίνεται να είναι έντονα τα φαινόμενα τοπικά. Θα είναι ένα γρήγορο άλλα έντονο πέρασμα κακοκαιρίας που θα ρίξει πάρα πολλά χιλιοστά βροχόπτωσης σε μικρό χρονικό διάστημα. Τώρα αρχίζει και μπαίνει στο Ιόνιο το σύμπλεγμα των καταιγίδων και θα περάσει σιγά σιγά στη Δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια την υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια βορειονατολική Ελλάδα. Και στη Χαλκιδική, θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα. Στην Κρήτη, μόνο Δυτικό και Νότιο κομμάτι θα έχει κάποιες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στο Νομό Χανίων και Ρεθύμνου. Το υπόλοιπο ανατολικό κομμάτι δεν φαίνεται να επιρεάζεται καθόλου.»

Για το πότε θα δουν τα φαινόμενα αυτά στην δυτική Κρήτη ο κ. Σταματάκης απαντά: «Από σήμερα το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς τα ξημερώματα θα επηρεαστεί με λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού Χανίων και Ρεθύμνου, που θα  διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και στη συνέχεια από την Κυριακή φαίνονται κάποια λίγα φαινόμενα τα οποία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες, στα ανατολικά τα 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία στην Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 18-19°C.»

Για τη νέα εβδομάδα ο κ. Σταματάκης σημειώνει πως: «Η νέα εβδομάδα δείχνει κάποιες πολύ τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης, όχι κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά από το τέλος της άλλης εβδομάδας κι μετέπειτα, φαίνεται να ανεβαίνει η θερμοκρασία πάρα πολύ και να έρχεται ένα ζεστό κύμα ζέστης από την Αφρική, το οποίο θα το δούμε και το άλλο Σαββατοκύριακο. Ενδεχομένως δηλαδή στο Ηράκλειο, την Τρίτη και την Τετάρτη να φτάσει η θερμοκρασία στους 31 βαθμούς.»


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook
Source link

Kατηγορίες