ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Σε ποιο σημείο βρέθηκε o εκρηκτικός μηχανισμός στο σχολείο – Στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για DNA το υλικό | Photos

Κρήτη | Σε ποιο σημείο βρέθηκε o εκρηκτικός μηχανισμός στο σχολείο – Στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για DNA το υλικό | Photos

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα καταλήξουν, μετά την εξουδετέρωση του, τα επιμέρους τμήματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού που εντοπίστηκε τυχαία το πρωί της Τρίτης σε εξωτερικό χώρο του λυκείου Περάματος από την καθαρίστρια σχολείου (δείτε ΕΔΩ).

Αν και αρχικώς δεν έδωσε σημασία, στην πορεία έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για την ύπαρξη του.

Και θα σταλούν, όπως προβλέπεται, για την αναζήτηση DNA, σύμφωνα με πληροφορίες τουcretalive.gr Το αυτοσχέδιο σύστημα πυροδότησης, δε λειτούργησε, αν και οι «εμπνευστές» και κατασκευαστές του, το πυροδότησαν. Βασικά χρησιμοποίησαν μία μικρή φιάλη γκαζιού πάνω στο οποίο είχαν επικολλήσει με μονωτική ταινία εκρηκτική ύλη.

Θεωρείται πάντως, με βάση τους ειδικούς, ότι ακόμα και αν κατάφερναν να το πυροδοτήσουν, δεν θα προκαλούσε κάποια σοβαρή ζημιά, εκτός κι αν κάποιος περνούσε ακριβώς μπροστά την στιγμή της έκρηξης. Ωστόσο το μέρος δεν έχει κίνηση, ο χώρος πέριξ του σχολείου είναι αποψιλωμένος για το ενδεχόμενο να προκληθεί φωτιά.

Ούτε όμως και το πότε αφέθηκε εκεί ο μηχανισμός μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο και η αργία της 25ης Μαρτίου.

Πού εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός από την καθαρίστρια του σχολείου – Οι έρευνες συνεχίζονται για τη λύση του μυστηρίου

Εικόνες από το σημείο που εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός (γκαζάκι) δημοσίευσε το neakriti.gr. Η καθαρίστρια, σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό, έξω από τα παράθυρα (εκεί όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο) στο έδαφος.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σχολείο αναφέρεται: «Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες. Σήμερα εντοπίστηκε στο χώρο του συναυλιζόμενου με εμάς σχολείου αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος.

Αμέσως ενημερώσαμε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τον απομάκρυναν και για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν και οι δύο σχολικές μονάδες.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των σχολικών μονάδων από κλιμάκιο της αστυνομίας και διαπιστώθηκε η ασφάλεια του χώρου. Ως εκ τούτου αύριο η σχολική μας μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά».




Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Kατηγορίες