ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πάνδημη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία (φωτογραφίες)

Κρήτη: Πάνδημη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία (φωτογραφίες)

Πάνδημη ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόρειο οδικό Αξονα Κρήτης στο ύψος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι.

Φορείς, σύλλογοι και πολίτες έδωσαν το παρών διεκδικώντας την δημόσια – δωρεάν υγεία και το αναφαίρετο δικαίωμα στην περίθαλψη.

Κεντρικό αίτημα της πανλασηθιώτικης κινητοποίησης είναι η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ στο Λασίθι.

Ζητούν επιτακτικά προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας στην περιφερειακή ενότητα του Λασιθίου.

Στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι, έλαβαν μέρος υγειονομικοί, κοινωνικοί φορείς, τοπικά σωματεία και σύλλογοι, όπως και πλήθος πολιτών, με επίκεντρο την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και το αίτημα στελέχωσης με γιατρούς και λοιπό προσωπικό, όλων των Νοσοκομείων του Λασιθίου.

Κλειστά σε όλο το νομό τις ώρες του συλλαλητηρίου παρέμειναν τα καταστήματα εστίασης και τα σχολεία μετά από αποφάσεις των συλλόγων γονέων που προκειμένου να στηρίξουν σθεναρά την κινητοποίηση.

 

Να σημειωθεί τέλος ότι εκτός από τις τρίωρες στάσεις εργασίες στις οποίες κατήλθαν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, του συλλαλητηρίου προηγήθηκε σειρά από προσυγκεντρώσεις σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Νεάπολη, Σητεία και άλλες πόλεις, που εξελίχθηκαν σε μηχανοκίνητες πορείες προς το σημείο της συγκέντρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο διάγγελμά του μετά τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο

Ακρίβεια: Ο Κρητικός άλλαξε τις παραδοσιακές του συνήθειες – Πιο λίγοι οι καλεσμένοι στα σπίτια

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη είναι εδώ – Συστάσεις από την Περιφέρεια

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.


Source link

Kατηγορίες